Tips voor trouwfilm- 9 tips voor een geweldige trouwfilm!

  1. Licht en ruimte

Voor beide geldt: hoe meer hoe beter. Camera’s houden van licht en hoe beter het licht hoe mooier de beelden. Bij het aankleden en de voorbereiding voor de trouwdag is het dan ook belangrijk dat je een ruimte kiest in je huis, waar veel natuurlijk licht binnenvalt. En waar bovendien voldoende ruimte is zodat we daar met z’n allen kunnen staan. Wie dan allemaal, zul je denken. Nou, jijzelf natuurlijk en een visagiste. En dan kom ik er ook nog bij om te filmen.

  1. Decor

Een film bestaat uit verschillende elementen, namelijk het decor, de acteurs, de muziek en de dialoog. Dit is bij jullie trouwfilm niet anders. Het decor speelt een belangrijke rol bij de algehele look & feel van de film. De trouwlocatie is dus erg belangrijk voor de sfeer van jullie bruiloft. Dat is terug te zien in de film.
Ook de locatie waar de foto’s worden gemaakt en waar we filmen, moet met zorg worden gekozen. Onze voorkeur gaat uit naar plekken met veel groen. Denk aan een bos, een veld of de duinen.
Het licht is belangrijk om jullie zo mooi mogelijk in beeld te brengen. In een bos of de duinen kunnen we bovendien de schaduw opzoeken. De zon is mooi, maar een felle zon kan ervoor zorgen dat jullie knijpen met de ogen en dat levert wat ongemakkelijke beelden op.

  1. Ontspan en laat je emoties zien                                           

Natuurlijk zijn jullie zenuwachtig voor deze dag. Dat is niet meer dan logisch. Ook liggen de emoties dicht aan de oppervlakte. Voor de bruid kan de eerste ontmoeting met haar vader een zeer emotioneel moment zijn. Dit is niet erg, laat het gaan. Emoties maken jullie film echt. Als jullie de film op de bank terugkijken nemen juist deze beelden je direct mee terug naar die bijzondere dag.

  1. Zeg wat tegen elkaar tijdens de ceremonie of schrijf een brief aan elkaar

Zoals hiervoor genoemd is de dialoog een onderdeel van een film. Hierin wordt het verhaal verteld: jullie verhaal! Tekst in een film maakt het nog persoonlijker. Of het nu de speeches van papa en mama zijn, of iets wat jullie tijdens de ceremonie tegen elkaar zeggen. Vinden jullie het moeilijk om voor een grote groep jullie liefde voor elkaar te verwoorden? Dan is het ook een idee om jullie gevoelens te beschrijven in een brief. Op een rustig moment filmen we jullie apart terwijl je de brief voorleest, of we filmen de brief zelf. Het is echt heel waardevol materiaal dat we als rode draad door de film gebruiken.

  1. Kijk naar elkaar, kijk niet naar de camera

Wees gerust: jullie hoeven geen acteerlessen te nemen om een hoofdrol te spelen in jullie eigen trouwfilm. Maar, jullie zijn wel de acteurs en hebben misschien wat coaching nodig. Het gebeurt immers niet iedere dag dat je voor de camera staat. Onze belangrijkste tip is: kijk naar elkaar en niet rechtstreeks naar de camera. Dit is echt niet moeilijk. Onze apparatuur is klein en compact, het voelt dus niet alsof je steeds een filmcrew achter je aan hebt lopen. Jullie zullen merken dat je onze aanwezigheid zelfs even vergeet. Zeker op de mooiste momenten. Dus, geniet van elkaar, dan doen wij verder ons werk.

  1. Neem de tijd

Wij krijgen vaak de vraag hoeveel tijd een bruidspaar moeten reserveren voor het fotomoment. Hoe meer tijd je ervoor neemt, hoe gelukkiger jullie zijn met het eindresultaat. Natuurlijk kunnen wij in een uurtje mooie beelden schieten, maar als jullie meer tijd hebben, dan raden we zeker aan deze optimaal te gebruiken.

Houd bijvoorbeeld rekening met reistijd naar de fotolocatie (en weer terug). Wellicht moeten jullie nog een stuk lopen en dat gaat iets minder snel in je trouwjurk dan je gewend bent. De ervaring leert dat de beste foto’s niet aan het begin van de sessie worden gemaakt, maar pas als jullie echt zijn ‘opgewarmd’ en aan de camera en de fotograaf zijn gewend. En, de fotograaf en de videograaf moeten beiden hun werk doen, dus wisselen we elkaar af. Alles bij elkaar is het nog best een hele onderneming en hebben jullie aan een uurtje niet genoeg.

  1. Blijf dicht bij je zelf

Het is jullie film en dus wil je jezelf terugzien. Blijf dus dicht bij jezelf. Ga geen poses aannemen waar je je niet lekker bij voelt. Ook als wij of de fotograaf dat van jullie vragen.

  1. Golden hour

Het gouden uur, ook wel het magische uur genoemd, wordt vaak omschreven als het eerste en laatste uur zonlicht op de dag. De speciale kwaliteit van het licht op deze momenten levert bijzonder fraaie beelden op. In het trouwseizoen – mei, juni, augustus en september – gaat de zon onder tussen 21:00 en 22:30 uur. Dit is misschien net het moment dat de feestavond begint of dat jullie het diner afronden. Toch is het echt de moeite waard om een klein halfuurtje uit te trekken om nog éven wat laatste beelden te maken. En… het is ook best fijn om dan een momentje voor jullie zelf te hebben. Echt, daar krijgen jullie geen spijt van!

  1. Laat je gasten weten dat er wordt gefilmd

Iedereen is tegenwoordig in het bezit van een telefoon met camera. Even een foto maken voor facebook of Instagram is iets wat er gewoon bij hoort en dat begrijpen wij. Wat wij wel willen voorkomen is dat op belangrijke momenten, zoals de kus, niet iemand in ons beeld opduikt met een smartphone. Vertel daarom aan jullie gasten dat er videografen aanwezig zijn die alles mooi in beeld brengen. Zodat de aanwezigen zelf niet hoeven te filmen of fotograferen en heerlijk kunnen genieten van jullie mooie momenten op deze bijzondere dag.

 

Hebben jullie nog geen videograaf voor de grote dag en willen jullie ook een hoogwaardige trouwfilm, die er over tien jaar nog steeds geweldig uitziet? Een film waarin dronebeelden voorkomen? Waarin emoties duidelijk in beeld zijn? Wil je twee videografen die oog hebben voor detail? En dat allemaal tegen een betaalbare prijs?

Kijk dan snel op onze homepagina om Movie Memories beter te leren kennen. Wellicht zijn wij nog beschikbaar op jullie trouwdag!

Facebook Posts

1 week ago

Movie Memories NL

Top shoot!! Mooie bruid! Make-up Bianca Duizer Super geregeld by The Memory Factory - Wedding & Event Planner & Stance Photography toplocatie! ... See MoreSee Less

View on Facebook

2 weeks ago

Movie Memories NL

Geweldige styled shoot gehad!! In samen werking met Stance Photography en The Memory Factory - Wedding & Event Planner. Superblij dat wij hieraan mee mochten doen!!

Deze leveranciers hebben hieraan meegewerkt!!
Fotograaf: @stancefotografie
Organisatie: @thememoryfactory
Styling: @limerencestyling
Bloemist: @bloomingbydiana
Videograaf: @moviememoriesnl
Trouwjurk: @arnhemsmeisjenl
Trouwpak: Spierings Herenmode
Make-up & Haar: @bianca.duizer
Stationery: @leintjesexclusief
Sieraden: @drksonline
Trouwdecoratie: @weddingdeco.nl
Taart: @bakverhalen
Leren jasje: @back.studios
Ringen: @oogstgoudsmeden
Taarttopper: @theweddingpressnl
Confetti: @bladconfetti
Locatie: @zaakacht
... See MoreSee Less

View on Facebook

3 weeks ago

Movie Memories NL

Geweldige styled shoot gehad!! In samen werking met Stance Photography en The Memory Factory - Wedding & Event Planner foto's gemaakt door stance photography

Deze leveranciers hebben hieraan meegewerkt!!
Fotograaf: @stancefotografie
Organisatie: @thememoryfactory
Styling: @limerencestyling
Bloemist: @bloomingbydiana
Videograaf: @moviememoriesnl
Trouwjurk: @arnhemsmeisjenl
Trouwpak: Spierings Herenmode
Make-up & Haar: @bianca.duizer
Stationery: @leintjesexclusief
Sieraden: @drksonline
Trouwdecoratie: @weddingdeco.nl
Taart: @bakverhalen
Leren jasje: @back.studios
Ringen: @oogstgoudsmeden
Taarttopper: @theweddingpressnl
Confetti: @bladconfetti
Locatie: @zaakacht
... See MoreSee Less

View on Facebook

1 month ago

Movie Memories NL

Een nieuw gezinslid, een wonder. Ik had de eer om dit prachtige gezin vast te leggen.

Het resultaat mag er wezen en wat het nog mooier maakt is dat mama met vrienden en familie het nummer hebben gezongen en gespeeld. Wat is dit bijzonder. Dus zet je geluid aan!

Muziek geschreven door Silver note studios.

In gezongen door:
Majorie Aarding - Asare-Bediako
Edgar Yngard
Mirella Naarden -Liefeld
Martha Remy - van Zanen
Natascha van den Hoed - van Zanen
Orpheo Nok

3 redenen om te kiezen voor een digitaal geboortekaartje

*Film neemt je mee terug in de tijd*
Een digitaal geboortekaartje is een prachtige manier om jullie kindje op de meest liefdevolle manier voor te stellen aan je familie en vrienden. Bovendien is het, naast de aankondiging van jullie nieuwe gezinslid, een blijvende herinnering in bewegende beelden. De videoclip neemt je mee terug in de tijd, toen jullie kindje nog zo klein was. Want oh, wat gaat het snel.

*Nieuw en hip*
Wist je dat onze voorouders helemaal geen geboortekaartjes verstuurden? Dat gebeurt pas sinds de jaren 40 van de vorige eeuw en dan alleen nog maar door de rijken, omdat het ontzettend duur was. Door de jaren heen ontwikkelt het kaartje zich van simpel wit met uitsluitend de naam van het kindje en de ouders, naar kleurrijk en uitbundig vormgegeven met vrolijke teksten, tekeningen en foto’s.
Best mooi, natuurlijk. En toch… zeg nu zelf: een papieren geboortekaartje is zó 20ste eeuw! De newbornfilm is nieuw en hip! Je digitale geboortekaartje is echt iets van nu.

*Het is goed voor het milieu*
Last but not least: het digitale geboortekaartje is duurzaam! Er komt geen papier, inkt of brandstof bij aan te pas om je kaartje te versturen.

Daarom dus! Movie Memories legt de eerste momenten samen met jullie kindje vast voor later. Meer weten? Kijk snel op www.moviememories.nl
... See MoreSee Less

View on Facebook

4 months ago

Movie Memories NL

Lieve Fabian en Evelien. Voor mij was dit extra speciaal om dit vast te mogen leggen omdat je mijn lieve collega bent. Ik wilde jullie verhaal en dag zo goed mogelijk in beeld brengen met alle wensen die jullie hebben aangegeven. Jullie bruiloft had een bohemian vintage feel en hoop dat ik dit ook in de film terug te zien. Jesse Jan Brinks dank je wel voor het assisteren en de prachtige beelden. We hopen dat jullie hem net zo mooi vinden als wij.

Dit is waar Movie Memories voor staat. Jullie verhaal verteld in de sfeer van de dag met heel veel emotie, humor en echtheid.

Willen jullie ook zo een gepersonaliseerde film, kijk dan op www.moviememories.nl voor meer informatie en check op jullie trouwdatum nog beschikbaar is.

Heel veel kijkplezier.
... See MoreSee Less

View on Facebook