9 tips voor een geweldige trouwfilm

tips voor trouwfilm

Tips voor trouwfilm- 9 tips voor een geweldige trouwfilm!

  1. Licht en ruimte

Voor beide geldt: hoe meer hoe beter. Camera’s houden van licht en hoe beter het licht hoe mooier de beelden. Bij het aankleden en de voorbereiding voor de trouwdag is het dan ook belangrijk dat je een ruimte kiest in je huis, waar veel natuurlijk licht binnenvalt. En waar bovendien voldoende ruimte is zodat we daar met z’n allen kunnen staan. Wie dan allemaal, zul je denken. Nou, jijzelf natuurlijk en een visagiste. En dan kom ik er ook nog bij om te filmen.

  1. Decor

Een film bestaat uit verschillende elementen, namelijk het decor, de acteurs, de muziek en de dialoog. Dit is bij jullie trouwfilm niet anders. Het decor speelt een belangrijke rol bij de algehele look & feel van de film. De trouwlocatie is dus erg belangrijk voor de sfeer van jullie bruiloft. Dat is terug te zien in de film.
Ook de locatie waar de foto’s worden gemaakt en waar we filmen, moet met zorg worden gekozen. Onze voorkeur gaat uit naar plekken met veel groen. Denk aan een bos, een veld of de duinen.
Het licht is belangrijk om jullie zo mooi mogelijk in beeld te brengen. In een bos of de duinen kunnen we bovendien de schaduw opzoeken. De zon is mooi, maar een felle zon kan ervoor zorgen dat jullie knijpen met de ogen en dat levert wat ongemakkelijke beelden op.

  1. Ontspan en laat je emoties zien                                           

Natuurlijk zijn jullie zenuwachtig voor deze dag. Dat is niet meer dan logisch. Ook liggen de emoties dicht aan de oppervlakte. Voor de bruid kan de eerste ontmoeting met haar vader een zeer emotioneel moment zijn. Dit is niet erg, laat het gaan. Emoties maken jullie film echt. Als jullie de film op de bank terugkijken nemen juist deze beelden je direct mee terug naar die bijzondere dag.

  1. Zeg wat tegen elkaar tijdens de ceremonie of schrijf een brief aan elkaar

Zoals hiervoor genoemd is de dialoog een onderdeel van een film. Hierin wordt het verhaal verteld: jullie verhaal! Tekst in een film maakt het nog persoonlijker. Of het nu de speeches van papa en mama zijn, of iets wat jullie tijdens de ceremonie tegen elkaar zeggen. Vinden jullie het moeilijk om voor een grote groep jullie liefde voor elkaar te verwoorden? Dan is het ook een idee om jullie gevoelens te beschrijven in een brief. Op een rustig moment filmen we jullie apart terwijl je de brief voorleest, of we filmen de brief zelf. Het is echt heel waardevol materiaal dat we als rode draad door de film gebruiken.

  1. Kijk naar elkaar, kijk niet naar de camera

Wees gerust: jullie hoeven geen acteerlessen te nemen om een hoofdrol te spelen in jullie eigen trouwfilm. Maar, jullie zijn wel de acteurs en hebben misschien wat coaching nodig. Het gebeurt immers niet iedere dag dat je voor de camera staat. Onze belangrijkste tip is: kijk naar elkaar en niet rechtstreeks naar de camera. Dit is echt niet moeilijk. Onze apparatuur is klein en compact, het voelt dus niet alsof je steeds een filmcrew achter je aan hebt lopen. Jullie zullen merken dat je onze aanwezigheid zelfs even vergeet. Zeker op de mooiste momenten. Dus, geniet van elkaar, dan doen wij verder ons werk.

  1. Neem de tijd

Wij krijgen vaak de vraag hoeveel tijd een bruidspaar moeten reserveren voor het fotomoment. Hoe meer tijd je ervoor neemt, hoe gelukkiger jullie zijn met het eindresultaat. Natuurlijk kunnen wij in een uurtje mooie beelden schieten, maar als jullie meer tijd hebben, dan raden we zeker aan deze optimaal te gebruiken.

Houd bijvoorbeeld rekening met reistijd naar de fotolocatie (en weer terug). Wellicht moeten jullie nog een stuk lopen en dat gaat iets minder snel in je trouwjurk dan je gewend bent. De ervaring leert dat de beste foto’s niet aan het begin van de sessie worden gemaakt, maar pas als jullie echt zijn ‘opgewarmd’ en aan de camera en de fotograaf zijn gewend. En, de fotograaf en de videograaf moeten beiden hun werk doen, dus wisselen we elkaar af. Alles bij elkaar is het nog best een hele onderneming en hebben jullie aan een uurtje niet genoeg.

  1. Blijf dicht bij je zelf

Het is jullie film en dus wil je jezelf terugzien. Blijf dus dicht bij jezelf. Ga geen poses aannemen waar je je niet lekker bij voelt. Ook als wij of de fotograaf dat van jullie vragen.

  1. Golden hour

Het gouden uur, ook wel het magische uur genoemd, wordt vaak omschreven als het eerste en laatste uur zonlicht op de dag. De speciale kwaliteit van het licht op deze momenten levert bijzonder fraaie beelden op. In het trouwseizoen – mei, juni, augustus en september – gaat de zon onder tussen 21:00 en 22:30 uur. Dit is misschien net het moment dat de feestavond begint of dat jullie het diner afronden. Toch is het echt de moeite waard om een klein halfuurtje uit te trekken om nog éven wat laatste beelden te maken. En… het is ook best fijn om dan een momentje voor jullie zelf te hebben. Echt, daar krijgen jullie geen spijt van!

  1. Laat je gasten weten dat er wordt gefilmd

Iedereen is tegenwoordig in het bezit van een telefoon met camera. Even een foto maken voor facebook of Instagram is iets wat er gewoon bij hoort en dat begrijpen wij. Wat wij wel willen voorkomen is dat op belangrijke momenten, zoals de kus, niet iemand in ons beeld opduikt met een smartphone. Vertel daarom aan jullie gasten dat er videografen aanwezig zijn die alles mooi in beeld brengen. Zodat de aanwezigen zelf niet hoeven te filmen of fotograferen en heerlijk kunnen genieten van jullie mooie momenten op deze bijzondere dag.

Hebben jullie nog geen videograaf voor de grote dag en willen jullie ook een hoogwaardige trouwfilm, die er over tien jaar nog steeds geweldig uitziet? Een film waarin dronebeelden voorkomen? Waarin emoties duidelijk in beeld zijn? Wil je twee videografen die oog hebben voor detail? En dat allemaal tegen een betaalbare prijs?

Kijk dan snel op onze homepagina om Movie Memories beter te leren kennen. Wellicht zijn wij nog beschikbaar op jullie trouwdag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *