3 redenen om te kiezen voor een digitaal geboortekaartje

Daarom een digitaal geboortekaartje!

Met een newbornfilm leg je de eerste dagen van je baby op een mooie en lieve manier vast. Je kindje is nog zo klein. Dat lachje, die handjes, dat geeuwtje, die ogen, dat wil je keer op keer weer zien. Houd de film niet alleen voor je eigen gezin, maar deel die prachtige beelden met je familie en vrienden. Dat is meteen je digitale geboortekaartje. De speciale videoclip van een paar minuten bevat alle belangrijke info zoals de naam van je kindje, het gewicht en de lengte. En verder de allermooiste beelden van jou en je gezin, met je baby in de hoofdrol.

3 redenen om te kiezen voor een digitaal geboortekaartje

 1. Film neemt je mee terug in de tijd

Een digitaal geboortekaartje is een prachtige manier om jullie kindje op de meest liefdevolle manier voor te stellen aan je familie en vrienden. Bovendien is het, naast de aankondiging van jullie nieuwe gezinslid, een blijvende herinnering in bewegende beelden. De videoclip neemt je mee terug in de tijd, toen jullie kindje nog zo klein was. Want oh, wat gaat het snel.

 1. Nieuw en hip

Wist je dat onze voorouders helemaal geen geboortekaartjes verstuurden? Dat gebeurt pas sinds de jaren 40 van de vorige eeuw en dan alleen nog maar door de rijken, omdat het ontzettend duur was. Door de jaren heen ontwikkelt het kaartje zich van simpel wit met uitsluitend de naam van het kindje en de ouders, naar kleurrijk en uitbundig vormgegeven met vrolijke teksten, tekeningen en foto’s.
Best mooi, natuurlijk. En toch… zeg nu zelf: een papieren geboortekaartje is zó 20ste eeuw! De newbornfilm is nieuw en hip! Je digitale geboortekaartje is echt iets van nu.

 1. Het is goed voor het milieu

Last but not least: het digitale geboortekaartje is duurzaam! Er komt geen papier, inkt of brandstof bij aan te pas om je kaartje te versturen.

Daarom dus! Movie Memories legt de eerste momenten samen met jullie kindje vast voor later. Meer weten? Kijk snel op www.moviememories.nl

 

Usb stick videograaf – Verpakking Movie Memories

Usb stick videograaf – Verpakking Movie Memories

Kiezen jullie voor een pakket van Movie Memories, dan krijgen jullie de film op een USB stick toegezonden.

We versturen de USB stick, met het logo van Movie Memories, in een luxe verpakking: een fraai wit doosje met ook weer ons logo erop. De stick heeft een opslagcapaciteit van 4GB. Meer dan voldoende ruimte dus voor jullie film.

Zodra het project is afgerond en door jullie goedgekeurd, zetten we de film op de USB stick en versturen deze aangetekend naar jullie toe. Deze verzending is gratis.

 

Hebben jullie nog geen videograaf voor de grote dag en willen jullie ook een hoogwaardige trouwfilm, die er over tien jaar nog steeds geweldig uitziet? Een film waarin dronebeelden voorkomen? Waarin emoties duidelijk in beeld zijn? Wil je twee videografen die oog hebben voor detail? En dat allemaal tegen een betaalbare prijs?

Kijk dan snel op onze homepagina om Movie Memories beter te leren kennen. Wellicht zijn wij nog beschikbaar op jullie trouwdag!
 

Nieuwe apparatuur – Movie Memories is er helemaal klaar voor

,

Graag vertellen we jullie meer over onze nieuwe apparatuur, waarmee we het aankomend bruidsseizoen prachtige trouwfilms gaan maken. We zijn meer dan ooit voorbereid: compacte camera’s, topkwaliteit audio en natuurlijk een drone! Onze films zijn haarscherp en klaar voor de nieuwe generatie: 4k! Dat is nog beter dan HD.

Sony A7s II

We hebben onlangs de Sony A7s II gekocht; zeg maar de Ferrari onder de systeemcamera’s. Deze camera biedt echt alles. Met een full frame sensor en de mogelijkheid om met weinig licht te filmen, is deze camera uitermate geschikt voor het filmen van bruiloften. De beelden zijn van zeer hoge kwaliteit, helder en haarscherp. Behalve dat hij 4k kan filmen is hij super compact. Hij ziet eruit als een kleine spiegelreflexcamera. En dat is prettig: als bruidspaar heb je dus niet het gevoel dat er een hele filmcrew om je heen loopt.

Lenzen voor dag en avond

Voor de kenners: de lenzen die we gebruiken zijn de Carl Zeis 55 mm f1.8 en de 16-35 mm. De 55 mm is een primelens die een prachtige scherpte-diepteverloop geeft.
Voor de ceremonie en de feestavond kiezen we voor de Sony 70-200. Deze lens zorgt ervoor dat we mooie shotjes kunnen maken zonder dat iemand dat door heeft. Daar hebben we natuurlijk de zoomfunctie voor…

Optimaal geluid

Audio is heel belangrijk voor onze films. Om geluid zo optimaal mogelijk te laten klinken, bevestigen we een Rode video mic pro op de camera. Zo pikken we tijdens het filmen ook geluiden op die net dat beetje extra gevoel geven aan de film. Denk hierbij aan omgevingsgeluiden of lieve woordjes van papa en mama bij het aankleden, etc.
Voor de speeches kiezen we voor opnameapparatuur, namelijk de zoom H1. Deze is gekoppeld aan een dasspeld, die we zo onopvallend mogelijk opspelden.

Spannende beelden dankzij de glidecam én drone

Naast het gebruik van statieven, monopods en sliders, filmen we ook met behulp van een glidecam. De glidecam maakt het mogelijk om mee te lopen zonder dat er storende bewegingen in het beeld te zien zijn. Dit levert spannende beelden op die net even anders zijn.
En als klap op de vuurpijl: de drone. Die mag niet meer ontbreken. Mits de locatie en het weer het toelaten, zorgt de drone voor adembenemende shots. Die beelden uit verrassende hoeken maken jullie trouwfilm compleet.

Willen jullie een hoogwaardige trouwfilm, die er over tien jaar nog steeds geweldig uitziet? Een film waarin dronebeelden voorkomen? Waarin emoties duidelijk in beeld zijn? Wil je twee videografen die oog hebben voor detail? En dat allemaal tegen een betaalbare prijs?

Boek ons nu voor jullie bruiloft en wij zorgen ervoor dat dit dé film is die jullie verhaal vertelt. Zo mooi dat jullie hem keer op keer weer willen bekijken.
Check voor meer informatie onze website: www.moviememories.nl

 

Tips voor trouwfilm – 9 tips voor een geweldige trouwfilm

Tips voor trouwfilm- 9 tips voor een geweldige trouwfilm!

 1. Licht en ruimte

Voor beide geldt: hoe meer hoe beter. Camera’s houden van licht en hoe beter het licht hoe mooier de beelden. Bij het aankleden en de voorbereiding voor de trouwdag is het dan ook belangrijk dat je een ruimte kiest in je huis, waar veel natuurlijk licht binnenvalt. En waar bovendien voldoende ruimte is zodat we daar met z’n allen kunnen staan. Wie dan allemaal, zul je denken. Nou, jijzelf natuurlijk en een visagiste. En dan kom ik er ook nog bij om te filmen.

 1. Decor

Een film bestaat uit verschillende elementen, namelijk het decor, de acteurs, de muziek en de dialoog. Dit is bij jullie trouwfilm niet anders. Het decor speelt een belangrijke rol bij de algehele look & feel van de film. De trouwlocatie is dus erg belangrijk voor de sfeer van jullie bruiloft. Dat is terug te zien in de film.
Ook de locatie waar de foto’s worden gemaakt en waar we filmen, moet met zorg worden gekozen. Onze voorkeur gaat uit naar plekken met veel groen. Denk aan een bos, een veld of de duinen.
Het licht is belangrijk om jullie zo mooi mogelijk in beeld te brengen. In een bos of de duinen kunnen we bovendien de schaduw opzoeken. De zon is mooi, maar een felle zon kan ervoor zorgen dat jullie knijpen met de ogen en dat levert wat ongemakkelijke beelden op.

 1. Ontspan en laat je emoties zien                                           

Natuurlijk zijn jullie zenuwachtig voor deze dag. Dat is niet meer dan logisch. Ook liggen de emoties dicht aan de oppervlakte. Voor de bruid kan de eerste ontmoeting met haar vader een zeer emotioneel moment zijn. Dit is niet erg, laat het gaan. Emoties maken jullie film echt. Als jullie de film op de bank terugkijken nemen juist deze beelden je direct mee terug naar die bijzondere dag.

 1. Zeg wat tegen elkaar tijdens de ceremonie of schrijf een brief aan elkaar

Zoals hiervoor genoemd is de dialoog een onderdeel van een film. Hierin wordt het verhaal verteld: jullie verhaal! Tekst in een film maakt het nog persoonlijker. Of het nu de speeches van papa en mama zijn, of iets wat jullie tijdens de ceremonie tegen elkaar zeggen. Vinden jullie het moeilijk om voor een grote groep jullie liefde voor elkaar te verwoorden? Dan is het ook een idee om jullie gevoelens te beschrijven in een brief. Op een rustig moment filmen we jullie apart terwijl je de brief voorleest, of we filmen de brief zelf. Het is echt heel waardevol materiaal dat we als rode draad door de film gebruiken.

 1. Kijk naar elkaar, kijk niet naar de camera

Wees gerust: jullie hoeven geen acteerlessen te nemen om een hoofdrol te spelen in jullie eigen trouwfilm. Maar, jullie zijn wel de acteurs en hebben misschien wat coaching nodig. Het gebeurt immers niet iedere dag dat je voor de camera staat. Onze belangrijkste tip is: kijk naar elkaar en niet rechtstreeks naar de camera. Dit is echt niet moeilijk. Onze apparatuur is klein en compact, het voelt dus niet alsof je steeds een filmcrew achter je aan hebt lopen. Jullie zullen merken dat je onze aanwezigheid zelfs even vergeet. Zeker op de mooiste momenten. Dus, geniet van elkaar, dan doen wij verder ons werk.

 1. Neem de tijd

Wij krijgen vaak de vraag hoeveel tijd een bruidspaar moeten reserveren voor het fotomoment. Hoe meer tijd je ervoor neemt, hoe gelukkiger jullie zijn met het eindresultaat. Natuurlijk kunnen wij in een uurtje mooie beelden schieten, maar als jullie meer tijd hebben, dan raden we zeker aan deze optimaal te gebruiken.

Houd bijvoorbeeld rekening met reistijd naar de fotolocatie (en weer terug). Wellicht moeten jullie nog een stuk lopen en dat gaat iets minder snel in je trouwjurk dan je gewend bent. De ervaring leert dat de beste foto’s niet aan het begin van de sessie worden gemaakt, maar pas als jullie echt zijn ‘opgewarmd’ en aan de camera en de fotograaf zijn gewend. En, de fotograaf en de videograaf moeten beiden hun werk doen, dus wisselen we elkaar af. Alles bij elkaar is het nog best een hele onderneming en hebben jullie aan een uurtje niet genoeg.

 1. Blijf dicht bij je zelf

Het is jullie film en dus wil je jezelf terugzien. Blijf dus dicht bij jezelf. Ga geen poses aannemen waar je je niet lekker bij voelt. Ook als wij of de fotograaf dat van jullie vragen.

 1. Golden hour

Het gouden uur, ook wel het magische uur genoemd, wordt vaak omschreven als het eerste en laatste uur zonlicht op de dag. De speciale kwaliteit van het licht op deze momenten levert bijzonder fraaie beelden op. In het trouwseizoen – mei, juni, augustus en september – gaat de zon onder tussen 21:00 en 22:30 uur. Dit is misschien net het moment dat de feestavond begint of dat jullie het diner afronden. Toch is het echt de moeite waard om een klein halfuurtje uit te trekken om nog éven wat laatste beelden te maken. En… het is ook best fijn om dan een momentje voor jullie zelf te hebben. Echt, daar krijgen jullie geen spijt van!

 1. Laat je gasten weten dat er wordt gefilmd

Iedereen is tegenwoordig in het bezit van een telefoon met camera. Even een foto maken voor facebook of Instagram is iets wat er gewoon bij hoort en dat begrijpen wij. Wat wij wel willen voorkomen is dat op belangrijke momenten, zoals de kus, niet iemand in ons beeld opduikt met een smartphone. Vertel daarom aan jullie gasten dat er videografen aanwezig zijn die alles mooi in beeld brengen. Zodat de aanwezigen zelf niet hoeven te filmen of fotograferen en heerlijk kunnen genieten van jullie mooie momenten op deze bijzondere dag.

 

Hebben jullie nog geen videograaf voor de grote dag en willen jullie ook een hoogwaardige trouwfilm, die er over tien jaar nog steeds geweldig uitziet? Een film waarin dronebeelden voorkomen? Waarin emoties duidelijk in beeld zijn? Wil je twee videografen die oog hebben voor detail? En dat allemaal tegen een betaalbare prijs?

Kijk dan snel op onze homepagina om Movie Memories beter te leren kennen. Wellicht zijn wij nog beschikbaar op jullie trouwdag!

Facebook Posts

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: (#4) Application request limit reached
Type: OAuthException
Code: 4
Please refer to our Error Message Reference.

Waarom een videograaf? 5 redenen waarom je voor een videograaf kiest

Waarom een videograaf? 5 redenen waarom je voor een videograaf kiest

 1. Beleef je trouwdag opnieuw

Een film zegt meer dan 1000 foto’s. Een herinnering in bewegende beelden zorgt ervoor dat je weer helemaal terug bent in het moment. Je ziet dingen die je op de trouwdag zelf niet zijn opgevallen. Zoals de emoties van de gasten op het moment dat jullie het ja-woord gaven, de giechelende bruidsmeisjes of de momenten dat jullie jezelf klaar maken voor de grote dag.

 1. Mooie woorden voor altijd vastgelegd

De speech van je vader, de mooie woorden van je (schoon)moeder. Misschien wel hetgeen jullie tegen elkaar zeggen. Nu hoef je het niet woord voor woord in je geheugen te prenten, maar luister je alles op een later tijdstip terug. Zo vaak je maar wilt…

 1. Cadeau voor wie er niet bij kan zijn

Er zijn altijd genodigden die jullie bijzondere dag niet kunnen bijwonen. Misschien hebben jullie familie of vrienden in het buitenland die niet kunnen komen. Wat de reden ook is, de trouwfilm biedt uitkomst. Wie er niet bij kon zijn krijgt met de trouwfilm toch een mooie impressie van de dag. Het is net alsof ze er toch even bij waren.

 1. Een mooie herinnering voor iedereen

De trouwfilm is een mooie herinnering voor iedereen die op jullie trouwdag aanwezig was, om samen met jullie het geluk te vieren. Wie de film bekijkt is weer even helemaal terug en krijgt een totaalbeeld van jullie mooiste momenten.

 1. Bladeren vs. bank hangen

Een fotoboek met trouwfoto’s is ook een mooi cadeau en aandenken aan jullie trouwdag. Een nadeel is dat het maar door drie mensen tegelijk kan worden bewonderd. Terwijl je een film met zoveel mensen tegelijk bekijkt als je maar wilt. Gezellig op de bank, onder het genot van een drankje en genieten maar!

Willen jullie ook een hoogwaardige trouwfilm, die er over tien jaar nog steeds geweldig uitziet? Een film waarin dronebeelden voorkomen? Waarin emoties duidelijk in beeld zijn? Wil je twee videografen die oog hebben voor detail? En dat allemaal tegen een betaalbare prijs?

Kijk dan snel op onze homepagina om Movie Memories beter te leren kennen. Wellicht zijn wij nog beschikbaar op jullie trouwdag!